Verken de zorgkosten

Inzicht in de prijsverschillen tussen zorgaanbieders

Nederland geeft veel geld uit aan gezondheidszorg. Ons zorgstelsel is dan ook erg goed: ook kwalitatief staat Nederland erg hoog aangeschreven. Maar met hoge uitgaven is transparantie erg belangrijk. Deze website biedt, dankzij open data en de cijfers van zorgverzekeraar CZ, een inzicht in de tarieven die de verschillende ziekenhuizen in Nederland rekenen voor hun behandelingen.

Zoek in de cijfers

Via de velden hieronder is het mogelijk om de prijslijst zoals door CZ gepubliceerd te doorzoeken, op zowel omschrijving van een behandeling, code van het zorgproduct (DBC-code) en de declaratiecode.


Meer zorgdata bekijken?

Er zijn veel instanties die jaarlijks cijfers publiceren over de Nederlandse gezondheidszorg. De website Zorgegegevens.nl biedt een inzicht in alle beschikbare bronnen.

Via Zorginzicht.nl is het daarnaast mogelijk om inzicht te krijgen in de kwaliteit van zorg in Nederland. ZorgInzicht wordt onderhouden door het Zorginstituut Nederland.

Over deze site

© 2016 Mixel - Gebruikte data is afkomstig uit een door zorgverzekeraar CZ vrijgegeven prijslijst, aangevuld met open data van de Nederlandse Zorgautoriteit - Voor vragen neem contact op met michel@mixel.nl of tweet naar @michelbrinkhuis - Aan het gebruik van deze website kunnen geen rechten worden ontleend